طريقة عمل العجه المصرية فاطمة ابو حاتى

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته..

النهارده جايبالكم وصفة إنما ايه حلوة اوى وهتعجبكم..

 العجة المصرية :

المقادير

5 بيض

نصف كيلو بصل مقطع صغيرا

2حبة طماطم قطع صغيرة .

نص ربطة بقدونس

نص ربطة كسبرة خضراء

2حبة فلفل أخضر مكعبات صغيره 

3 م ك  دقيق أو حسب الخليط

نص كوب حليب

زيت

ملح

فلفل أسود

م ص كسبرة ناشفة ناعمة

 ملعقة صغيرة بيكنج بودر

الطريقة :

نقوم بفرم البصل حتى يصبح ناعم، ونحمره فى الزيت إلى أن يكتسب اللون الذهبى ثم نتركه  يبرد

 ثم نضع البيض فى طبق عميق ونضربه باستخدام المضرب ونضيف عليه الفلفل الأسود والملح والكمون والشطة والكسبرة الناشفة ونقلبهم جيداً 

ونضع 3 ملاعق من الدقيق وم البيكنج بودر فى نص كوب حليب  ثم نضيفه إلى البيض ونضيف كل الخضروات 

ثم نصب الخليط فى صينية مدهونة بالزيت وندخلها فرن متوسط الحرارة إلى أن تأخذ اللون الذهبى.

وتقدم مع الخبز  ..

ألف هنا 

 

تعليقات